Over ons

Over Helping Hand

  • Voor leerlingen,
    door leerlingen

    Laat wat voor ons achter
  • Helping Hand is het project waarmee Bijlescontact sinds 2013-14 in samenwerking met middelbare scholen toegankelijke bijles aanbiedt voor onderbouwleerlingen. Helping Hand is ontstaan toen wij bedachten dat de beste bovenbouwleerlingen voor veel onderbouwleerlingen net dat steuntje in de rug zouden kunnen zijn dat ze nodig hebben. Een prima alternatief voor dure bijlessen. Maar dan moet het wel goed geregeld zijn! Wij selecteren de beste bovenbouwleerlingen, zorgen voor een goede match tussen bijlesgever en bijlesnemer en regelen de adminstratie. Zo kunnen leerlingen elkaar optimaal helpen, met als bijkomend voordeel dat de sociale cohesie op school versterkt wordt!

Soms hebben leerlingen hulp nodig van een ervaren bijlesdocent met zeer gedegen vakkennis. Wij bieden deze bijlessen aan door enthousiaste studenten op te leiden tot bijlesdocent. Deze bijles bieden wij aan voor relatief goedkope tarieven. Helaas is deze bijles desondanks niet voor iedereen betaalbaar. Bovendien kan deze bijles niet op school plaatsvinden. Helping Hand is ontstaan toen wij bedachten dat bovenbouwleerlingen die de stof net zelf hebben gehad en de methodes van de eigen school goed kennen voor onderbouwleerlingen lesstof vaak net zo goed kunnen uitleggen als onze eigen docenten.

Het doel van Helping Hand is de bijlessen van de bovenbouwleerlingen net zo professioneel te verzorgen als onze reguliere bijles maar dan voor een toegankelijk tarief. Dat betekent dat bijlessen flexibel ingepland kunnen worden, er een verslag wordt gemaakt van de bijlessen en de betaling en registratie van de leerling soepel en zakelijk verloopt (wij zijn zes dagen per week van 09:00 tot 20:00 telefonisch bereikbaar voor vragen en opmerkingen). En dat de bijlesdocenten geselecteerd en opgeleid worden.

Het idee om bijles zo aan te pakken werd goed ontvangen door het Da Vinci College te Purmerend. Daar loopt het project inmiddels al ruim zes jaar. Er zijn leerlingen die in de onderbouw Helping Hand kregen, later in de bovenbouw Helping Hander zijn geworden en nu als student nog bij Bijlescontact bijles geven! Wat wij in de voorbije jaren gemerkt hebben, is dat Helping Hand ook een mooie bijdrage levert aan de cohesie op school doordat het bovenbouwleerlingen betrokken maakt bij het lot van de onderbouwleerlingen. Zo voelt iedereen zich nog veiliger op school. Inmiddels loopt het project ook op het Calandlyceum in Amsterdam en zijn er gesprekken met andere scholen om ook een Helping Hand school te worden! Wij horen het graag als je op jouw school ook Helping Hand wilt!

Onze partners

  • Da Vinci College logo

  • LOGO-BIJLESCONTACT-RGB-NAAM-RECHTS1